Salah satu kiuh yg digemari family ..biasanye tiap tahun beli jer.. cadang nak buat lak tahun nie . . Tq utk rakan fb yg share resepi ... resepi yg simple .. selama nie mkn ingatkan bahagian luar tu di salut ngan kelapa kering rupanyer.. bread crumb ..
Bread crumb selalu buat sendiri je .. kekadang roti gardenia utk breakfast x habis .. ,masuk dlm oven ..hancurkan / blend .. byk guna nyer ..
Jom layan resepi nie .....
Biskut Snow Almond
Resipi : Chef Zubaidah
Bahan A :
260gm mentega
150gm gula kaster
1 tsp esen vanila
50gm serbuk badam
Bahan B :
300gm tepung red rose
50gm tepung kastard
50gm susu tepung
40gm tepung jagung
Hiasan : Coklat masakan dan breadcrumb putih
Cara-cara :
1. Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2. Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3. Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
4. Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb .
No comments:
Post a Comment