Wednesday 23 July 2014

BISKUT TART BUNGA COKLAT





Biskut Tart Bunga Coklat / Chocolate Flower Tart Cookies

Resipi : Chef Zubaidah


Bahan A


125gm mentega

80gm gula kaster

1 biji kuning telur

1/2tsp esen vanilla


Bahan B(di ayak)


200gm tepung gandum

20gm tepung jagung


Hiasan : Coklat masakan dan manik berwarna


Cara-cara :


1. Pukul bahan A hingga berkrim, Masukkan bahan B dan uli menjadi doh yang lembut.
2. Canai dan terap dengan acuan bunga pecah lima/enam dan masukkan ke dalam papercup. Tekan sedikit di tengahnya membentuk lubang kecil.
3. Panaskan ketuhar. Bakar pada suhu pada 140c selama 30 minit.
4. Setelah biskut sejuk paipkan coklat masakan kedalam biskut dan taburkan manik warna-warni.

No comments:

Post a Comment